fbpx

Onze deskundigen

sandra korhorn

Vanaf jongs af aan ben ik al gek op dieren en zei altijd wanneer ik later groot ben wil ik met dieren werken. Mijn eerste huisdier was een cavia en daarna een konijn. Naast cavia’s en konijnen heb ik vroeger ook hamsters, gerbils en een rat gehad. Op de kinderboerderij werken wilde ik altijd heel graag en toen ik eindelijk oud genoeg was ging ik elk weekend helpen met de dieren verzorgen. Dit was een hele leuke en vooral leerzame tijd.

Na mijn opleiding tot dierverzorger ben ik de opleiding gaan doen tot paraveterinair wat ook wel dierenarts assistente wordt genoemd. Na mijn studie die ik in 2005 heb afgerond ben ik meteen bij een dierenkliniek gaan werken. Bij deze kliniek werk ik nog steeds een aantal uur per week en heb het nog steeds naar mijn zin.

 

Het trainen van dieren en vooral konijnen begon ook al dat ik jong was door mijn konijnen aan te leren om op commando in hun hok te gaan. Ik klapte dan in mijn handen en gingen ze in het hok. Dit vond ik zo leuk dat ik steeds meer ging oefenen en ze ook andere dingen ging aanleren. Inmiddels heb ik sinds 2018 mijn eigen bedrijf Rabbit Care & Training. Zoals de naam al zegt richt ik mij vooral op alles rond om de verzorging en training van het konijn. Voor adviezen en voor hulp bij problemen kunnen konijneneigenaren altijd bij mij terecht.

Naast mijn pension richt ik me ook vooral op het medisch pension. In het medisch pension verblijven konijnen die extra zorg nodig hebben en die de eigenaren op dat moment niet kunnen bieden door bijvoorbeeld vakantie of werk. Wanneer de konijnen stabiel genoeg zijn mogen zij weer lekker naar huis.

In 2020 ben ik gestart met Cunicologie en in 2022 met de Chews Academy. Bij beide richt ik mij op het lesgeven over konijnen en zo nog meer informatie te verspreiden. Cunicologie is vooral gericht op de professional en de Chews Academy op de konijneneigenaren.

 

Ik hoop dat jullie net als ik jullie meer willen verdiepen in het konijn en ik jullie zie bij de cursussen.

Miranda de Vries

Miranda is paraveterinair in hart en nieren. Heeft ruim 12 jaar in verschillende dierenklinieken gewerkt.

In haar bedrijf D-tails is ze een duizendpoot die zich met alle facetten van het bedrijf bezig houdt. Met een passie voor voeding en gezondheid en een enorme liefde voor dieren in algemene zin.

Naast werk bezig met gezin (partner en 3 kinderen), huisdieren (hond, kat en konijnen) sporten en studeren.

Afgestudeerd als paraveterinair | voedingsdeskundige hond, kat, konijn, knaagdier en paard | kruidengeneeskundige dier allround | konijnendeskundige | konijnen gedragstherapeut i.o.