fbpx

Over ons

Wij zijn Sandra en Niels en zijn dé gezichten van de ChewsAcademy.

Ik, Sandra, heb eigenlijk mijn hele leven lang al konijnen. Ik vond van jongs af aan het gedrag van deze mooie dieren onwijs interessant en ben nog steeds regelmatig verbaasd over hoe slim en geweldig konijnen zijn.

Het kon dan ook niet anders dan dat ik in mijn werk iets met dieren en specifiek met konijnen wilde gaan doen. Inmiddels heb ik dan ook de opleiding tot paraveterinair gedaan en werk ik als paraveterinair bij een dierenarts. Zo kan ik elk dier helpen door middel van hulp bij operaties of verdere ondersteuning bij medische problemen.

Op onze praktijk kreeg ik niet alleen veel vragen over fysieke problemen bij konijnen, maar merkte ik dat ik ook meer en meer gedragstechnische vragen kreeg. Zoals: ‘Waarom plast mijn konijn overal?’ en ‘Hoe zie ik of mijn konijn alleen gelukkig is?’

Eerlijk is eerlijk, een dierenarts heeft veel medische kennis, maar konijnengedrag is een heel ander verhaal. Daar bestaan eigenlijk geen opleidingen voor en dat heb ik dan ook allemaal uit eigen ervaring moeten leren.

Bij de zoveelste vraag zei ik tegen Niels: ‘Daar moeten we iets mee!’

Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels heb ik al een aantal jaren mijn eigen bedrijf Rabbit Care&Training. Inmiddels is dat uitgegroeid tot demo’s geven met mijn eigen konijnen op events, tot een vakantieopvang, gespecialiseerd in konijnen die extra medische ondersteuning nodig hebben en zelfs een opvang waar konijnen terecht kunnen die een nieuw huis zoeken en natuurlijk ook te koppelen en te adopteren zijn.

Zonde toch om al deze opgedane kennis niet te delen? Want ik merk dat er nog zoveel mensen met onbeantwoorde vragen over konijnen rondlopen en er nog zoveel onbegrepen konijnen zijn. Waarom dan geen trainingen en workshops over konijnen, met allerlei uitlopende onderwerpen? Zodat jij kunt kiezen waar je moeite mee hebt of gewoon leuk vindt om te weten. Interactief van aard, met ruimte om me aan te passen aan jouw behoeften en om je vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, in een ongedwongen en relaxte sfeer.

Voor kinderen en volwassenen. Voor mensen met konijnen thuis, maar ook voor als je met konijnen werkt of wil gaan werken. Daarbij kan ik natuurlijk juist mijn medische kennis gebruiken om je nog meer te leren over wat jij zelf kunt doen bij een ziek konijn, of bijvoorbeeld dwangvoeren.

Ik ben nou eenmaal graag met dieren bezig, dus de technische kant laat ik graag aan Niels over..

Hij weet hoe een website in elkaar zit en hoe je deze zo soepel mogelijk kan laten werken. Want niets zo vervelend als een slecht werkende, trage website, waar je veel moeite moet doen, om alles te kunnen vinden.

Ik denk dat wij het over 1 ding allemaal eens zijn: Ieder konijn verdient het om begrepen te worden en een zo goed mogelijk leven te hebben. Als je je konijn beter begrijpt, en er hierdoor meer respect voor krijgt, en weet hoe daar mee om te gaan, wordt het alleen maar beter en leuker!

Hopelijk tot snel op 1 van onze cursussen!